Samhain

Samhain, čas, kdy je podle keltských tradic hranice zásvětí nejtenčí, kdy se do našeho světa může leccos připlížit, a protože to někdy nebývá přátelské, je dobré se před tím schovat za masku, aby vás to nepoznalo. Tak nějak praví legendy, ze kterých vychází Dušičky i Halloween. Zvláštní, jak různě se může myšlenka vyvinout, když jí dáte čas.

Já myšlenkám času moc nedávám, ale před pár dny mě něco pošťouchlo vzít si večer sešit a kreslit. (Tu dobrou měkkou tužku, co jsem si kdysi koupila, jsem samozřejmě nenašla, takže jsem si čmárala nějakou náhodnou reklamní a rozumnou tužku jsem si koupila až dva dny poté, na dodatečné stínování.)

Za motiv nemám koho vinit. Podobné výjevy jsem viděla zpracované mnohokrát, v hlavě mi teď taky straší leccos, tužka prostě jela bez plánování.

(Je to fotka. Víte, na co mám skener? Já to taky úplně nevím. Jediné, co z něj dostanu v rozumné kvalitě, jsou skeny lékařských zpráv.)

 

“Chceš vidět něco halloweensky děsivýho?” tázala jsem se bety. “Konkrétně jak děsivě jsem netrefila proporce?”

Jak říkám, vzala jsem tužku a jela, nerozmýšlela, neměřila. A první verze to nijak neskrývala. Mlha byla nejrealizovatelnější betin nápad, jak to zatušovat.

Ale celkem vzato jsem sama sebe příjemně překvapila. Nesmím na tu tužku zapomenout a brzy ji zase povolat do služby.

A hlavně ji tedy nesmím zase ztratit.

Komentáře: 4

  1. Tak jeden z nejděsivějších příšerotvorných způsobů je za mě právě kombinace známého s prvky, co úplně známé nejsou. Takové to “je to skoro člověk, ale ne tak docela”… Protože potom netuším, jak se mám zachovat. A než bych si to rozmyslela, je to stvoření nepříjemně blízko…

    Se scanery je potíž. Napadá mě jen, jestli by na něm někde nešel nastavit kontrast (protože mým kresbám vždycky ukradnul veškeré stínování…). Ale přiznám se bez mučení, že já nad technikou obvykle nevyhrávám…

    1. Možná kdybych k němu měla lepší ovládací program… Já svoje IT vybavení lepím z nejpodivuhodnějších zrojů a alternativ, takže jsem ráda, že z toho dostanu alespoň ty skeny lékařských zpráv a občasnou stránku textu, když je potřeba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..