Stručně a středozemsky, vydání 2019

Stručně a středozemsky poprvé: ano, i do třetího ročníku Gondorského semenáčku jsem se vybičovala napsat povídku. Skončila jsem o příčku lépe než loni, tedy pátá z patnácti. Pokrok!

(Přiznávám, že prosté konstatování pátého místa mě maličko zklamalo, protože jsem si s tou povídkou dala docela práci. A pak dorazilo slovní hodnocení porotců a vše bylo zapomenuto – z hodnocení totiž vyplynulo, že práci jsem odvedla solidní, kánon jsem ctila a pointa, jejíž vhodností jsem si vůbec nebyla jistá, uspěla na výbornou. Teď už je mi jedno, kde v žebříčku stojím, jsem dokonale spokojená.)

V souvislosti se soutěží O Gondorský semenáček tu ještě spáchám drobnou reklamu – nejlepší příspěvky z prvních tří ročníků soutěže vyšly ve sborníku u Strak na vrbě. (Klid, já tam nejsem.)

Stručně a středozemsky podruhé: zase se blíží Tolkien Reading Day.

Letošní téma je “Tolkien and the mysterious”, tedy… Tolkien a tajemno? Abych pravdu řekla, fakticky netuším, jak se s tím vypořádám.

A co budete pětadvacátého března – na výročí zničení Prstenu a pádu Barad-dûr – číst vy?

Obrázek pochází z Middle-earth News (měla jsem tolik duchapřítomnosti, že jsem si poznačila odkaz, abych ho zase půl hodiny nehledala po celém internetu), Tolkien Reading Day vyhlašuje Tolkien Society.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..