Slovo má Blanche

Je Samhain.

Je Samhain, dlouho tu nic nového nepřibylo, Michalovy připomínky k poslednímu textu mě nahlodaly, jestli s ním nezkusím nějakou soutěž… ale naštěstí mi v počítači leží jedna ilustrace. Sice ilustrace k textu, s jehož psaním jsem někde před půlkou, o úpravách a betačtení vůbec nemluvě, ale co už.

Důstojná postarší dáma stojící v runovém kruhu šišoidu a živě diskutující s prázdnou zdí, to skoro zavání nějakou halloweenskou duchařinou, což?

Vzhledem k tomu, že dotyčná dáma je Blanche de Lestate, rektorka Comharské magické školy (v akci zejména v O pomoc nás nežádali, též v Lécích a jedech), je pravda trochu jinde. Kde přesně? Mno, však uvidíte…

Jedním z důvodů, proč jsem toho v říjnu moc neudělala, byla moje krátká expedice na sever. Několik dní jsem strávila pobíháním po Helsinkách, obdivováním architektury a umění, hleděním do mořských vln, bloumáním po kostelích, okukováním lodí a když jsem si vzpomněla, i focením.

A dobré to bylo. Ještě pár dalších dní bych vydržela jenom tak pozorovat, je to vážně krásný město. Helsinky doporučuju.

Helsinská katedrála
Z krátké večerní procházky po pobřeží. Ano, to je Měsíc.
Večerní procházka podruhé.

Inu – tak pěkný Samhain vespolek!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..