Střípky #9 – Galdur Beratte

Jak jsem neměla nijak zvlášť v plánu rozšířit partu hlavních hrdinů o další postavu, tak se mi zčistajasna v náčrtu O pomoc nás nežádali zjevil Galdur a začal tomu šéfovat. Řekla bych, že si vlastní medailonek zaslouží.

Tuhle mě cestou z práce oslovila spolucestující. Řka, že vypadám jako sečtělá osoba (vytáhla jsem z batohu Ptáky v trní) se mě zeptala, jaký bych jí doporučila horor. Impulsivně jsem vyhrkla, že horory moc nečtu, zabředla do vzpomínání, co kromě Kinga a Poea jsem vlastně četla, a najednou jsme si vyprávěly o tom, co čteme a co na knížkách oceňujeme a že se obě zajímáme o digitální kresbu (i když ona podle všeho výrazně víc než já) a pak se loučila se slovy, že jestli se zase někdy potkáme, musím jí ukázat, co tvořím já.

Tak si představuju, jak na nic netušící zájemkyni vytasím Galdurův portrét a jak to u všech všudy budu vysvětlovat…

Galdur Beratte se narodil v Comharském království, na dohled od královského hradu. Jeho otec byl úspěšný obchodík s kořením, vzácným dřevem a sakumprásk se vším, co je do Leitínu potřeba dovézt přes moře. Prosperující obchod a rozhled jeho otce představovaly pro Galdura velkou výhodu – nikdy netrpěl nedostatkem materiálním ani intelektuálním a když ho napadlo, že by mohlo být zajímavé studovat magii, nikdo se nad tím nijak zvlášť nepozastavoval.

Galdur není nijak zvlášť mocný čaroděj, ale tuhle nevýhodu dokáže víc jak vyrovnat inteligencí a zvídavostí, což z něj dělá výborného výzkumníka. Specializuje se na runovu magii, která přesně odpovídá jeho založení – mocná runová kouzla potřebují především dobře navrhnout, magické energie nespotřebují mnoho.

Z dětství si zachoval neochvějný optimismus, sebedůvěru a pocit, že s trochou snahy dokáže cokoli. Comharská magická škola toho čas od času lituje.

Galdur má drobnější postavu, štíhlou až vychrtlou podle akutálního stavu rozpracovaného úkolu a z toho plynoucího času na jídlo, hnědé oči a hnědé vlasy krátké natolik, aby mu nepřekážely při práci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..