Stručně a středozemsky

Dvě téměř nesouvisející noticky.

Stručně a středozemsky poprvé: Byly vyhlášeny výsledky soutěže O Gondorský semenáček. Můj text okupuje šestou příčku ze čtrnácti. Nad půlkou. Je tedy přijatelný. OK. (Dobrá, dobrá… Od začátku jsem věděla, že Služba má své nemalé mouchy, počínaje tím, že základní myšlenka vznikla dávno předtím, než jsem si přečetla propozice s tématem, a pak jsem zoufale přemýšlela, jestli se na něj dá napasovat… Stejně jsem s atypickým optimismem doufala, že mi projdou. Dobře mi tak, příští rok se musím víc soustředit.)

Pro účast jsem se rozhodovala dost narychlo a s pocitem, že nemám pořádně načtený kánon. Stejně jsem se nakonec přidržela námětu, který toho z kánonu zas tak moc nepotřeboval, ale předtím jsem ještě stihla vzít soutěž jako záminku pro zakoupení Silmarillionu a Nedokončených příběhů. (Snažím se knížky kupovat spíš výjimečně, k příležitostem, coby pořádně zasloužené odměny a tak. Stejně budu muset v dohledné době zásadně navýšit kapacitu knihovničky. Už podruhé.)

Stručně a středozemsky podruhé: Téma letošního Tolkien Reading Day, který připadá na 25. března coby výročí zničení Prstenu a pádu Barad-dûr, zní “Home and Hearth: the many ways of being a Hobbit”, tedy něco jako “Domov a krb: mnoho způsobů, jak být hobitem”.

A co budete číst vy?

(Obrázek nalezen u Nicka Sengera, původně pochází z Middle-earth News, kde jsem ho vykutala, až když jsem po četných pokusech začala hledat něco jiného. Tolkien Reading Day vyhlašuje Tolkien Society.)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..