Střípky #4 – Kaessien an Sliabh

Elfka Kaessien an Sliabh, příslušnice tosaithské nižší šlechty, byla od své rodiny odloučena už v dětství, protože její ročník narození jí nabízel záviděníhodné privilegium, totiž stát se společnicí princezny Góbnait.

V houfu dvorních dam Kaessi vynikala vytříbeným literárním stylem a značnou sečtělostí napříč knihami různých stylů a kvalit. To ji také s princeznou sblížilo. Kaessien byla zodpovědná za veškeré dopisy, proslovy a nóty, které opustily princezninu pracovnu – včetně korespondence s knížetem Riordánem, se kterým princeznu mělo svázat dohodnuté, politicky výhodné manželství.

Tou malou, nečekanou náhodou, která stočila Kaessinu životní dráhu, byla projížďka lesem, stejná, jako tolik předchozích… nebýt toho, že bezohledně vrazila do skupinky kolemjdoucích lovců.

A toho, že než se stihla vrátit domů, vypukla v zemi vzpoura, která se obrátila proti ní. Jo, někdy to zkrátka neklapne.

Kaessi je plavovláska s netypicky jantarovýma očima, štíhlou postavou a obrovskou nevýhodou v podobě rozmazlenosti šlechty. Protože každá mince má dvě strany, její výchova v sobě zároveň nese odhodlání čelit každé situaci s rovnými zády. Mezi dhamské pohraničníky vnáší často neortodoxní pohled na věc. Někdy to funguje, někdy ne.

Kaessi2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..