Střípky #2 – Theodor Carwyn

Theodor Carwyn strávil dětství střídavě v Dhamse, hlavním městě velkoknížectví, a u dvora vévody z Adoru, když spolu se zbytkem rodiny doprovázel svého otce, knížecího diplomata. V patnácti letech rodinu šokoval svým rozhodnutím jít studovat na Acadaemii Magicu, kde se chtěl věnovat především alchymii. Odmítnutý Theodor, který nikdy dřív k magii neinklinoval, je překvapil několika nekontrolovanými pulsy magické energie, zdemoloval reprezentační jídelnu a přiměl tak rodiče, aby mu studium na Acadaemii umožnili.

Během studií se zaměřil především na alchymii, po absolutoriu se věnoval toxikologii a problematice magických enhancerů. Během prvních let vlády Frolika Adorského, proslulého antipatií k čarodějům, využíval postavení svého otce pro přístup k informačním zdrojům adorských alchymistů. Jeho systematický výzkum a metodická laboratorní práce ho řadí k nejlepším alchymistům Acadaemie.

Theodor je analytik, nervózní, když si všechno nedokáže naplánovat a propočítat dopředu. Vyznačuje se chladnou hlavou a klidnou zdrženlivostí – o to víc dokáže překvapit jeho odhodlání, když se rozhodne bránit košili (tu, co je bližší než kabát.)

theodor

Šedé oči, světlé vlasy, podsaditá postava. Fyzička o chlup lepší, než je u čarodějů obvyklé, protože Theodorův otec se postaral o synovo všestranné vzdělání včetně lekcí šermu a lukostřelby. Theodor šermířské umění nikdy nepoužil v ostrém boji. I tak mu zacházení s mečem změnilo život.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..