Střípky #1 – Aisling as Cill Airne

Aisling Seamairg, známá jako Aisling as Cill Airne, pochází z východu dhamského velkoknížectví, konkrétně z vesnice Cill Airne poblíž Caldarvanu, která dala za vznik jejímu přízvisku. Její otec vedl caldarvanskou lékárnu, kterou po něm měla dcera převzít, proto Aisling ve čtrnácti letech zahájila studium oboru léčitelství na Graaffském Institutu.

Během Aislingina studia na Graaffu zasáhla velkoknížectví epidemie neštovic, na kterou kromě mnoha jiných zemřeli i její rodiče. Aisling, raději než by se jako vyučená léčitelka vrátila do Caldarvanu, se rozhodla zůstat na Institutu a pokračovat šermířským výcvikem a následně prošla zaklínačskou specializací.

Aisling má za sebou bojový výcvik, léčitelské vzdělání, zkušenosti ze služby v armádě a díky tomu lehce posunutý žebříček hodnot. To z ní dělá cennou společnici na válečné výpravě, výbornou učitelku graaffských adeptů a osobu těžko si hledající místo mezi obyvateli klidného, mírumilovného městečka, jakým je Castelgrande.

Aisling je zrzka, postupně čím dál méně výrazná, což si zčásti zařídila sama. Oči do zelena a kulatý obličej, který vyvolává mylný dojem přátelského, srdečného člověka. Jsou i lidé, kteří takovou Ais skutečně znají, ale ti si to museli zasloužit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..